Τοποθετείται επί της οδού Γρηγορίου Ε΄ λίγα μέτρα ΒΑ της Casa Romana. Το επίπεδο του, όπως και της αρχαίας αγοράς, βρίσκεται 3 μέτρα χαμηλότερα από το επίπεδο της σημερινής πόλης. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα βωμού των ελληνιστικών χρόνων σε σχήμα Π. Το σωζόμενο τμήμα της κατασκευής ανάγεται στον 2ο αιώνα π.Χ., περίοδο ακμής για την πόλη της Κω. Εικάζεται ότι ο βωμός κτίστηκε με την «χορηγία» του βασιλιά της Περγάμου.
Αργότερα, κατά τους Βυζαντινούς χρόνους ο ναός εγκαταλείφθηκε και όταν οι Ιωαννίτες ιππότες κατέλαβαν το νησί, χρησιμοποίησαν αρχιτεκτονικά μέλη του βωμού στο κτίσιμο του κάστρου. Εκεί βρέθηκαν εντοιχισμένοι αρκετοί ανάγλυφοι και αμφιγλυφοί γωνιόλιθοι οι οποίοι αποτοιχίστηκαν το 1958.
Η ζωφόρος του Βωμού, που απεικονίζει σκηνές από την Αμαζονομαχία και έναν Διονυσιακό θίασο με μαινάδες,σάτυρους και σειληνούς, φυλάσσεται σε ειδικό χώρο στο Κάστρο της πόλης
O αρχαιολογικός χώρος του βωμού του Διονύσου περιλαμβάνει επίσης δωρικό ναό εν παραστάσει, πιθανώς αφιερωμένο στο Διόνυσο και δύο ορθογώνιες κατασκευές που ερμηνεύονται ή και οι δύο ως βάθρα αγαλμάτων ή η μία ως βάθρο αγάλματος και η άλλη ως παλαιότερος βωμός.
Σήμερα σώζονται σε καλή κατάσταση μόνο ένα ορθογώνιο κρηπίδωμα, δηλαδή το πάνω μέρος των θεμελίων, η ανηφορική είσοδος και ένας λίθινος τοίχος κάθετος στο εσωτερικό του.
Ελεύθερη Είσοδος
Πηγή κειμένου: www.kos.gr